Oplossingen in koudetechniek

Industriële koeling

Industriële processen vragen specifieke koudeoplossingen. Die oplossingen hebben dikwijls een erg grote invloed op bedrijfskritische processen, waardoor er de strengste kwaliteitseisen aan worden gesteld.

Lees meer

Commerciële koeling

Wilt u graag een aangenaam werk- en leefklimaat op kantoor én tegelijk besparen op uw energiefactuur? Of bent u misschien op zoek naar onderhoudsvriendelijke en energiezuinige koel- en diepvriesinstallaties voor de opslag van uw producten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Lees meer

Transportkoeling

Sinds 1 januari 2009 kreeg de afdeling Transportkoeling van Cofely Axima Refrigeration een nieuwe naam: Gradius. Gradius staat voor een persoonlijke aanpak op maat, gebaseerd op een grondige behoefteanalyse, een doorgedreven productkennis en technische know-how.

Lees meer


 

Nieuws

05 september 13
Moderne en energiezuinige koeling bij fruitteler WFT Wolfcarius
   

Cofely Axima Refrigeration ontwierp een ammoniakinstallatie met een koelcapaciteit van 260 kW. Het vochtverlies dat bij lage temperaturen (-1°C) doorgaans snel optreedt, is extreem laag. De kwaliteit van de peren is bijzonder hoog: de hardheid en de grondkleur van de peren zijn nog dezelfde als net na de pluk. Bovendien vertonen de peren geen slappe nekken. Met een verbruik lager dan 0,3 kWh per ton per dag is de koelinstallatie bovendien de zuinigste op de markt.
www.wft-wolfcarius.be

Lees meer

08 juli 13
Loïc Joauy (Cofely Axima) kaapt met België 5 medailles weg op Worldskills 2013
   

Van 2 tot 7 juli vond in Leipzig (Duitsland) de Worldskills 2013 plaats. Zeg maar het wereldkampioenschap voor vakmanschap. Het is het grootste educatieve evenement ter wereld dat om de twee jaar wordt georganiseerd: 1000 deelnemers uit 61 landen nemen het gedurende 4 dagen in 46 technische disciplines tegen elkaar op. De Belgische delegatie behaalde 5 Medallions for Excellence: een fantastisch resultaat. Loïc Jouay, koudetechnicus bij Cofely Axima Houdeng, behaalde een medaille in koudetechnologie. Bovendien won hij voor België de Best of Nations Award! Tijdens de Euroskills, het Europese kampioenschap, dat vorig jaar in Spa-Francorchamps werd georganiseerd, sleepte Loïc Jouay al de zilveren medaille in de wacht.

27 juni 13

Cofely Axima sleept prestigieuze Innovation Trophies in de wacht


 

Op 27 juni sleept Cofely Axima de prestigieuze GDF SUEZ Innovation Trophies in de wacht. Met dit initiatief wil het Franse energiebedrijf creativiteit, entrepreneurship en duurzaam ondernemen binnen de Groep stimuleren. In totaal werden er 701 projecten ingezonden, waarvan er 85 voor de officiële prijsuitreiking in Parijs werden weerhouden. Dankzij een thermosifon-koelsysteem op ammoniak kunnen industriële bedrijven makkelijk 40% en meer energie besparen.

 


 

 

Een baan in
de koeltechniek

Iets voor jou?

 


Cofely Axima Refrigeration biedt duurzame en energie-efficiënte oplossingen in koeltechniek.


 
 

Partner

International Institute of Refrigeration